Drone-piloot

Drones, ook wel Unmanned Aerial Vehicles (UAV's) genoemd, worden steeds populairder. Hierdoor zijn er ook steeds meer drone-pilootposities beschikbaar. In dit artikel onderzoeken we wat een dronepiloot is en wat er nodig is om er een te worden.

Wat is een dronepiloot?

Een dronepiloot is verantwoordelijk voor het besturen van een drone. Dit kan van alles zijn: van het filmen van een huwelijk tot het in kaart brengen van landbouwgrond. De piloot van de drone is belast met het veilig uitvoeren van de taken die de drone moet uitvoeren.

Opleiding

Om een ​​dronepiloot te worden, is er niet altijd een traditionele opleiding vereist. In het algemeen is de juiste training en ervaring voldoende om professioneel te werken met drones. Als je echter een ingenieursdiploma hebt, zou dit een bonus kunnen zijn als het gaat om het werken met drones die op microniveau werken. Toch zijn er in de meeste landen een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Vereisten

In bijna alle landen is een specifieke dronevlieglicentie vereist om als professionele dronepiloot te werken. Vervolgens moet je in de regel een onderzoek ondergaan dat door de betrokken instantie wordt bepaald. Voorbeelden van autoriteiten die bevoegd zijn om deze examens af te nemen, zijn de FAA in de VS (Federal Aviation Administration) en de EASA (European Aviation Safety Agency).

Naast het behalen van een vlieglicentie, zijn er ook enkele andere vaardigheden die je moet hebben om professioneel te werken met drones. Een greep uit deze vereisten is:

- Leeftijd: In de meeste landen verschillen de leeftijdseisen afhankelijk van de gewichtsklasse van de drones, waarvan je gebruik maakt.

- Keuring: Om te werken als professionele dronepiloot, moet je gekeurd worden door een erkende kunsten.

- Verzekering: Drones zijn gevaarlijk. Om ervoor te zorgen dat je bent beschermd tegen enige schade door de drone, heb je een verzekering nodig.

Benodigde vaardigheden

1. Analytisch zijn

Een dronepiloot moet vaardig zijn in het analyseren van de omstandigheden waarin de drone zich bevindt. Bijvoorbeeld: windsnelheid, temperatuur, ventilator et cetera. Een draadloze verbinding is afhankelijk van een constante stroom van energie. Ook het analyseren van de vluchtgegevens en het gedrag van de drone kan belangrijk zijn.

Ook interessant

Drone Fotograaf

De opkomst van Drone Fotografie en VideoMet de steeds toenemende populariteit van drones en hun krachtige technologieën is dronefotografie en -videog ...

Lees verder

Drone Fotografie

De Wonderen van Drone Fotografie IntroductieDronefotografie is een discipline die de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Dronetech ...

Lees verder

Drone Mapping

De kracht van Drone Fotografie en Video voor Drone MappingVandaag is het gebruik van drones niet langer beperkt tot militair gebruik. De mogelijkhede ...

Lees verder